Ressam Koray Dağcı’nın “Mardin’in Kültür İzleri” suluboya sergisi

1.5.2018

1976 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu‘nda Tekstil Tasarımı eğitimini tamamlayan Dağcı, 1977 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü‘nde yöneticilik alanında lisansüstü eğitimi aldı. Eğitim hayatının ardından uzun yıllar dokuma alanında çalıştı.

2009-2013 yılları arasında Turkish Cultural Foundation/Armaggan A.Ş./DATU bünyesinde “Geleneksel Jakarlı El Dokuması Atölyesi”ni kurdu. 16. yüzyıla ait Osmanlı kaftanlık kumaşlarının desenleri ve teknik özelliklerinin analizlerini ve yeniden tasarımlarını yapıp tıpkı üretimlerini gerçekleştirdi.

2013 yılı başından itibaren çalışma hayatı boyunca ara verdiği suluboya resme tekrar başlayarak 2013 Haziran ayında İstanbul Suluboya Topluluğu tarafından gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Suluboya Çalıştayı ve Sergisi ile İzmir, Seferihisar, Sığacık’ta gerçekleştirilen 2. Akdeniz Suluboya Festivali Sergisi’ne katıldı.