“Klasik Müzik Tadında Anadolu Halk Ezgileri”

1.5.2018

“Klasik Müzik Tadında Anadolu Halk Ezgileri”

Müze Müdürlüğümüz, Dara Antik Kenti’nde Anadolu Quartet’le büyülü bir konsere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Anadolu halklarının sözlere ihtiyacı olmayan müziklerini alışılagelmişin dışında bir üslup ile yorumlayan Anadolu Quartet, 2008 yılında Ahmet Tirgil tarafından kurulmuştur. Oda müziği formundaki repertuvarında; Âşık Veysel'den Aram Tigran'a, Gomidas'tan Neşet Ertaş'a uzanan halk ozanlarının eserleri, Anadolu halklarının anonim ezgileri, etnik dünya müzikleri ve film müzikleri vardır. Seslendirdikleri eserlerin düzenlemeleri Anadolu Quartet’e aittir.

Anadolu Quartet bugüne değin Tara Jaff, Şerko Kaniwar, Siavash Shahani ve Mehmet Atlı gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaşarak izleyenleri farklı formlarla etkilemeyi başarmış ve konser programları içerisinde zaman zaman emprovizasyonlara yer vererek gerçekleştirdikleri performanslarla dikkatleri üzerine çekmiştir.

Konsere girişler müze biletiyle yapılacaktır.

Bilgi için: 05374931865