Masalcılar Buluşmasına Bekliyoruz

26.9.2017

Mardin Müze Müdürlüğü’nün, “Hakikat Kapısı” teması ile bu yıl ikincisini düzenleyeceği “Mardin Masalcılar Buluşması”nda onlarca geleneksel masal anlatıcısı Mardin Müzesi’nde, okullarda, evlerde ve kentin sosyal alanlarında masallar anlatacaklar.

Somut olmayan kültürel miraslarımız arasında yer alan “masallar”ın ve “geleneksel masal anlatıcılığı”nın yaşatılması amacıyla 3-8 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan buluşmada, büyüklere ve çocuklara yönelik masallardan oluşan iki ayrı program yer alacak. Program kapsamında yapılacak olan çok sayıda atölye, sergi, müzik dinletisi ve söyleşinin yanı sıra masal çemberleri etrafında sadece masalların konuşulacağı büyülü günler ve saatler yaşanacak.

Masallara inanan, zamanla bildiği masalları unutan, masal dinlemeyi seven ya da özleyen büyükler ve masallarla büyüyen çocukların, masalcıların getirdiği kahramanları birlikte tanıma fırsatı bulacağı buluşmada Anadolu ve Mezopotamya’nın birbirinden güzel masalları anlatılırken kayıp masallar da gün yüzüne çıkarılacak. Binbir zahmetle ve emekle icra edilip özel çabalarla sürdürülen “Cam Altı Sanatı” ve bakıra incelikle işlenen “Şahmaranlar”ın tılsımında merakla beklenen Mardin Masalcılar Buluşması’nın “Hakikat Kapısı”, Kaf Dağı’nın ardındaki diyarlara yolculuk yapmak ve masalların sırrına varmak isteyen herkese açık olacak.

3 Ekim 2017 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan açılış törenine tüm halkımız davetlidir.

Programı etkinlik tarihi yaklaştıkça sizlerle paylaşacağız.