KARDEŞ ŞEHİR BANDIRMADA MARDİN’İN SESLERİ...

15.2.2017

Mardin Müzesi’nin hazırladığı Mardin’in Sesleri tanıtım filmi ve Müzenin Reyhani Müzik Ekibi Mardin’in kardeş şehri Bandırma’da izleyiciyle buluştu.
Bandırma Gazeteciler Cemiyetinin davetiyle ve Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa YAMAN’ın destekleriyle Mardin Bandırma’ya taşındı.
Bandırma’da Santral Kültür Merkezinde 29 Ocakta Mardin tanıtımı, film gösterimi, masal anlatımı ve Mardin müziği konseri düzenlendi. Mardin Müze Müdürü Nihat ERDOĞAN’ın sunumuyla Mardin ve Müzesinin tanıtımı yapıldı. Bakır ve camaltı ustası, masalcı Tacettin TOPARLI Mardin’in Şahmaran Masalını anlatarak izleyicileri adeta büyüledi. Mardin’in tarihi mekanlarının ve somut olmayan kültürel mirasının tanıtıldığı Mardin’in Sesleri” klibi İzleyenler tarafından büyük beğeni aldı. Daha sonra sahne alan “Mardin Müzesi Reyhanî Müzik Grubu”nun muhteşem konseri ve ekip üyesi Mehmet Fidan’ın oynadığı Mardin yöresine özgü Reyhani Oyunu, programa katılan Bandırmalılardan büyük alkış aldı. Mardin Müze Müdürlüğü, kardeş şehirler Bandırma ile Mardin arasında gönül köprüsü kurdu.
Mardin Büyükşehir Belediyesi , Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Bandırma Belediyesi ve Mardin Müzesinin işbirliği ile düzenlenen "Mardin'in Sesleri" Etkinliğine Balıkesir Milletvekilleri AK Parti milletvekili Sema KIRCI, CHP milletvekili Mehmet TÜM, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar Bandırma Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman ÖZKAN,Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlikte gösterilen Mardin'in Sesleri belgeselinin yönetmeni Cem Barışcan'a Bandırma Vapuru Plaketini Balıkesir CHP Milletvekili Mehmet Tüm, etkinlik sorumlusu Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan’a ise Balıkesir AK Parti milletvekili Sema KIRCI takdim etti.