Mardin'in Yaşayan insan Hazineleri Onur gecesi

15.2.2017

Mardin'in Yaşayan insan Hazineleri Onur gecesi

Mardin Müzesi yeni yıl için hazırladığı 2017 takvimde, Mardin’i bilge, güzel ve eşsiz kılan el sanatları ustalarına, taşa şekil veren, demiri döven, bakırı işleyen, ahşabı oyan, nasırlı ellere yer verdi. Yanı başımızda olduğu halde, kıymetlerini unuttuğumuz yaşını almış amcalarımız, teyzelerimiz, abilerimiz, ablalarımız. Takvim zamanla yok olan bu güzel insanlara ve yok olmaya başlamış mesleklere dikkat çekmekle birlikte, yoğun bir emek gerektiren el işi sanatlarını tanıtıp bir farkındalık yaratmayı da amaçlıyor.
Mardin’in tüm ustaları için Mardin Müzesi konferans salonunda “Mardin’in Yaşayan İnsan Hazineleri Onur gecesi” programı düzenlendi. Mardinli tüm sanatkarların, ustaların ve emektarların davet edildiği gecede, ustaları ve meslekleri konu alan sunumların ve tanıtımların yanında, Geceye “tüm sanatlar kardeştir” şiarıyla katılan Mardin müzesi Reyhani Müzik Ekibi de leyli düzenledi. program da müzisyenler 18-19. yy. deveci, katırcı, hamal, gibi meslek kıyafetleri giyerek bu yüzyılların giyim kuşamıda tanıtıldı.
Mardin Müzesi çağdaş müzecilik anlayışıyla kültür varlıklarımızın korunmasının yanı sıra kentin somut olmayan kültürel mirasının ve taşıyıcılarının da korunması, yaşatılması ve tanıtılması çalışmalarını da yürütüyor. Mardin’in kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerinin yaşaması, bu değerli altın ellerinin yeni çıraklara el vermesi, yaşamaya ve üretmeye devam etmesi için kent dinamiklerine ve halka yönelik farkındalık çalışmalarımız devam edecektir.
Mardin’i Mardin yapan değerlerin unutulmaması ve kıymetinin bilinmesi temennisiyle, Mardin’in yaşayan insan hazinesi ustalarımızın ve sizlerin yeni yılınızı kutlar, 2017 yılının ülkemize ve insanlığa barış, mutluluk getirmesini dileriz.